szerző:
hvg.hu

Amennyiben csupán a hanganyag érdekelne bennünket egy videóból, érdemes felkeresni az alábbi oldalt.

Az online szolgáltatások egyik igen nagy előnye, hogy a használatukhoz semmit sem kell letölteni a számítógépre, így azok is bátran élhetnek vele, akik amúgy ódzkodnak a szoftvertelepítéstől. Az Online Audio Converter is egy ilyen netes szolgáltatás, ráadásul ingyenes, sőt még regisztrációt sem igényel.

Amit kínál: hangfájlok átalakítása a legkülönfélébb formátumokba, illetve a hanganyagok kivonása a videókból. A médiafájlokat mp3, wav, m4r (iPhone-ok számára), m4a, amr, mp2, flac és ogg formátumúra alakíthatjuk. További hasznos jellemző, hogy egyszerre több fájlt is feltölthetünk az oldalra átalakítás céljából, és ekkor tömörített, zip formátumban kapjuk meg az eredményt.

Az oldal használata tényleg pofonegyszerű, tulajdonképpen három lépést kell megtenni: fel kell tölteni a választott fájl(oka)t az oldalra (vagy megadni a kapcsolódó URL-t, kiválasztani a kimeneti formátumot, majd a Convert gombra kell kattintani.

Ezen felül azért beállíthatjuk a kimeneti fájl hangminőségét, illetve mintavételezési arányt is választhatunk.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!