szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem kis célt tűzött ki maga elé a Dropbox, a cég vezérigazgatója nemrég úgy fogalmazott: “helyettesíteni fogjuk a merevlemezt”.

Drew Houston vezérigazgató a HWSW beszámolója szerint úgy látja, hogy a Dropbox a hardver szellemi utódja lesz, online tárhelyük feleslegessé teszi majd a merevlemez használatát.

Dropbox - Mindent bele?

Az elmúlt hat évben rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek, sok “harci sebet” szereztek a Dropbox megalkotói, Houston szerint a kérdés csak az, mindezt hogy kamatoztassák úgy, hogy azzal fejlesztők dolglát is megkönnyítsék. Első lépésnek a fájlok egyszerűbb megosztását és mentését tűzte ki az egyes weboldalakról és mobil alkalmazásokról - írja a HWSW.

A vállalat első fejlesztői konferenciáján ennek megfelelően olyan plugineket jelentett be, amelyek könnyebbé teszik a szolgáltatás integrálását a weboldalakba. A Chooser nevű eszközzel harmadik fél által üzemeltetett weboldalakról is hozzáférhetünk saját Dropboxunk tartalmához, míg a Saver arra való, hogy egy kattintással lementhessük - illetve inkább átmenthessük - az éppen látogatott weboldal tartalmát online tárhelyünkre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rusvai Miklós: Ne legyenek illúzióink, a vírus még évtizedekig velünk marad

Rusvai Miklós: Ne legyenek illúzióink, a vírus még évtizedekig velünk marad

Segítő kezet nyújt az Instagram az evészavarokkal küzdőknek

Segítő kezet nyújt az Instagram az evészavarokkal küzdőknek

Soha nem látott halpusztulás veszélyére figyelmeztetnek természetvédők

Soha nem látott halpusztulás veszélyére figyelmeztetnek természetvédők