szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Index birtokába jutott információk szerint a hivatalos magyarázattal ellentétben nem érte támadás az e-útdíj rendszerét, egyszerűen lekapcsolták az egészet, hogy addig is tudjanak még javítani rajta.

A július 1-jei indulás után pár órával rögtön leállt az elektronikus útdíj rendszere. A hivatalos tájékoztatás szerint hajnal 1 és 3 óra között túlterheléses támadás érte a HU-GO-t.

©

Az Index információi szerint a magyarázat nem igaz, ennél jóval prózaibb ok áll a háttérben. A hazai rendszer kiépítésére nagyon kevés idő volt (2 és fél hónap, szemben például a németországi 2 és fél évvel), a rendszer nem készült el időre. Az Index azt írja: az üzemeltetők már az indulás előtt látták, hogy nem fog működni élesben a dolog, ezért a beindítás után pár órával egyszerűen lekapcsolták az egészet a támadás ürügyével, hogy a leállítás ideje alatt is tudjanak még javítani rajta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Farkas Zoltán: Micsoda különbség!

Farkas Zoltán: Micsoda különbség!

A brit pénzügyminiszter szerint csak most kezdődik az igazi gazdasági válság

A brit pénzügyminiszter szerint csak most kezdődik az igazi gazdasági válság

Visszafordítják az autósokat a Normafáról, ha betelt a parkoló

Visszafordítják az autósokat a Normafáról, ha betelt a parkoló