szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fejlesztők terve szerint böngészési szokásaink, a meglátogatott oldalak listája alapján találná ki érdeklődési területeinket a Firefox, a feldolgozott adatokat pedig megmutatná a weboldalaknak, így mindenki személyre szabott címlapot láthatna.

A Firefoxot fejlesztő Mozilla egy kísérleti projektjében azt vizsgálja, hogyan lehet a böngésző által eltárolt előzményeket felhasználni. A Firefox webböngészőt fejlesztő csapat önkéntesek bevonásával csaknem egy éve dolgozik a projekten, melyben a program részletesen elemzi böngészési tevékenységünket - írja a HWSW.

A konkrét böngészőelőzmények az elemzés után is házon belül maradnak, az elemzés eredményét, azaz hogy milyen témák érdeklik a felhasználót, a Firefox megosztaná a felkeresett weboldalakkal.

A HWSW beszámolója szerint az oldalak az egyéni érdeklődés alapján automatikusan szelektálni tudnák a tartalmat, vagyis ezzel a technológiával lényegében minden portál olvasója egyben saját maga címlapszerkesztője lehetne.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!