szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy kép többet mond ezer szónál, hát még ha valós időben változó értékekkel is kiegészítik.

Rengeteg Google-keresést indítunk, tweetet küldünk, fotót töltünk fel a netre, azonban, hogy ez a bizonyos rengeteg mit is jelent, azt csak akkor fogjuk fel igazán, ha vizualizálva is elénk tárják.

Valami ilyesmire vállalkozott a One Second nevű oldal, amely kis ábrákkal szemlélteti az egyetlen másodperc alatt indított keresések, Dropbox-feltöltések, YouTube-videó nézések, Facebook like-ok arányát. Emellett valós időben mutatja, hogy az oldalra lépésünk óta mennyivel is növekedett az említett akciók száma.

S amikor már azt hihetnénk, hogy nem jöhet meglepetés a Google-kereések vagy a Facebook like-ok elképesztő száma után, akkor egy pár soros internet történeti áttekintés után megjelenik az igazi sztár: az e-mail, és csak jönnek és jönnek egymás után a kis ikonok, s döbbenten tudatosíthatjuk, hogy egyetlen másodperc alatt több mint másfél millió elektronikus levél kel útra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!