szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Olykor nehéz megítélni egy-egy fényképről, hogy az most valóban olyan jó-e vagy sem. A Nokia Lumia 1020 képei viszont egy igen komoly „értékelésen” estek át.

Mi történik, ha a képeiről méltán világhírű National Geographic egy 41 MP-es kamerával felszerelt okostelefont ad díjnyertes fotósának kezébe? Természetesen fotózni kezd, és a végeredmény tényleg döbbenetes. Olyan fényképek születtek ugyanis, amelyek még a National Geographic oldalain is megfelelőek.

Stephen Alvarez egy tíznapos kirándulásra vitt magával egy Nokia Lumia 1020-as okostelefont. Fantasztikus helyeket keresett fel, többek között a Grand Canyont, a Colorado folyót és a Colorado fennsíkon található Monument Valley-t.

Blogjában is megemlíti, hogy még őt is meghökkentette, milyen képeket lehet készíteni egy olyan készülékkel, amelyik végül is egy telefon. A fotós állítja, hogy bár jó pár okostelefonnak fotózott eddig, fel sem merült benne, hogy azok a képek a National Geographic számára is megfelelőek lennének. A Lumia 1020-as képeiről pedig még kinyomtatott formában sem mondaná meg senki, hogy nem DSLR géppel készültek.

A fényképek a National Geographic egyik jubileumi különszámában jelennek meg, azonban aki nem jut hozzá ehhez, az újság weboldalán jó párat megtekinthet közülük.

Az alábbi videó pedig a tíznapos fotós túra néhány mozzanatát villantja fel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kamaraerdei otthon éléről is távozott a kamu doktorival lebukott Daróczi Csilla

A kamaraerdei otthon éléről is távozott a kamu doktorival lebukott Daróczi Csilla

Tiszta haszon: ezekre figyeljen, ha haszongépjárművet vásárol

Tiszta haszon: ezekre figyeljen, ha haszongépjárművet vásárol

Telefonon kért elnézést Laár Andrástól a Párbeszéd elnöke

Telefonon kért elnézést Laár Andrástól a Párbeszéd elnöke