szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Akár külföldön is megjelenhet tervezett új mobilszolgáltatásával a Mol - írta a Világgazdaság.

A Mol hétfőn elindítja sajátmárkás mobilszolgáltatását, a cég partnere a Magyar Telekom lesz - idézte fel a Népszabadság korábbi információit a VG.

A VG szerint kérdéses, hogy mennyire lehet sikeres egy újabb virtuális szolgáltató, a magyar mobiltelefon piac ugyanis rendkívül telített, és a szolgáltatót váltó felhasználók aránya évente mindössze néhány százalék, és főleg az üzleti ügyfelek döntenek úgy, hogy egy másik mobilcéggel szerződnek. Hasonló szolgáltatással eddig a Tesco és a Lidl próbálkozott itthon, de a VG szerint egyelőre nem sikerült átütő sikert elérniük.

A lap iparági forrásokra hivatkozva azt írta, a Mol részben a dohányértékesítés megszűnése miatt felszabaduló hely kihasználására vezette be az új szolgáltatást.

Emellett könnyen elképzelhető, hogy a társaság a régió több olyan országában is megjelenne saját mobilszolgáltatással, ahol rendelkezik töltőállomás hálózattal - tették hozzá. Ehhez a forgatókönyvhöz egyébként tökéletes választásnak tűnik a Magyar Telekom, hiszen anyacége, a Deutsche Telekom a térség országaiban szintén rendelkezik érdekeltségekkel.

A szolgáltatás regionális szintű kiterjesztéséről a VG megkérdezte a Molt, de a cégnél nem akartak nyilatkozni a témáról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!