szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha hinni lehet a Microsoftnak, és persze miért is ne lehetne, akkor a Windows 8.1 és az Internet Explorer együttese érdekes meglepetéseket tartogathat.

Már csak néhány hétnek kell eltelnie a Windows 8.1 hivatalos bemutatkozásáig, érthető tehát, hogy ha fejlesztője egyre többször és több helyen reklámozza frissített operációs rendszerét. Most éppen a Windows 8.1 és az Internet Explorer együttesének egyik különlegességére hívta fel a figyelmet a hivatalos IE blog egyik posztjában.

Ebben arról olvashattunk, hogy a jpg képek letöltése 45 %-kal gyorsabb lesz a Windows 8.1/IE 11 alatt, mint a korábbi verziókban. Ez pedig már csak azért is figyelemre méltó, mert a weboldalakról letöltött adatok 61 százaléka kép, és a képek 47 százaléka jpg kiterjesztésű.

A kép illusztráció (forrás: Microsoft)

Ezután technikai részletekbe merül a blog a képek kódolásával és dekódolásával kapcsolatban, illetve rávilágít, mivel is jár a Windows 8.1 megváltozott hardvererőforrás-kihasználása. De persze a lényeg mégiscsak az, hogy a Windows 8.1 alatt futó Internet Explorer 11-gyel jóval hatékonyabbá válik a böngészés.

Aki pedig nem tud várni október 18-ig a hivatalos Windows 8.1-re, az ingyen letöltheti a nem végleges preview verziót.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több mint 160 sportolót csapott be hamis sportorvosi igazolásokkal egy budapesti férfi

Több mint 160 sportolót csapott be hamis sportorvosi igazolásokkal egy budapesti férfi

Betegszállító és főorvos a járvány újabb áldozatai között

Betegszállító és főorvos a járvány újabb áldozatai között

Beszáll az Audi a Dakar-raliba, ráadásul egy elektromos autóval

Beszáll az Audi a Dakar-raliba, ráadásul egy elektromos autóval