szerző:
hvg.hu

Valószínűleg tunéziaiak azok a hackerek, akik megtámadták a budapesti Tilos Rádió weboldalát. Az archívum és a hangfile-ok kivételével az egész site-ot letörölték, és üzenetet hagytak Allah nevében. Az üzemeltetők új oldalt fejlesztenek, de előtte megpróbálják megtalálni a biztonsági rést, amit a behatolók kihasználtak.

Hétfő hajnalban vették észre a felhasználók, hogy baj van a tilos.hu-val. Valószínűleg Izrael-ellenes tunéziai hackerek szúrták ki maguknak az oldalt, az üzemeltetők szerint valamilyen félreértésről lehet szó.

A támadók meghagyták saját weboldaluk címét, ami tele van vírussal. A hackercsoport Facebook-oldalának több mint 40 ezer követője van, ott dicsekednek el azzal, milyen oldalakat sikerült megbénítaniuk eddig.

A Tilos honlapjáról elérhető archívumhoz és hangfile-okhoz nem tudtak hozzáférni, azok legalább megmaradtak. Egy indexhonlap van most a régi helyén, ahol online hallgatható a rádió, és visszaállították a Tilos chatet is – tudta meg a hvg.hu Tóth Szabolcs webmestertől.

Az üzemeltetők próbálják betömni az oldal biztonsági réseit. Reggel írtak a hackereknek is, hátha elárulják, hol tudtak behatolni a rendszerbe. Válasz eddig nem jött.

A feltört oldal helyett a tervek szerint új és biztonságosabb site-ot fejlesztenek, a hallgatók, látogatók ötleteinek felhasználásával. Már jelentkezett is a stábnál olyan hallgató, aki felajánlotta, hogy segít a programozásban – tette hozzá a webmester.

A Tilos Rádió egy budapesti nonprofit rádió. A rendszerváltás után nem sokkal kalózrádióként indult, de egyben az ország első közösségi rádiója is volt. 1995 szeptemberétől sugározza legálisan adását, 2003 tavasza óta a 90,3 MHz-en. Nemcsak az éterben, hanem az interneten és kulturális programokon keresztül is építik a rádió közösségét.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Eladó Ronaldo első sztárgázsis autója

Eladó Ronaldo első sztárgázsis autója

Fegyveres őrökkel kerültek szembe az MTVA-ba bejutott ellenzéki képviselők

Fegyveres őrökkel kerültek szembe az MTVA-ba bejutott ellenzéki képviselők

Itt a YouTube legutáltabb videóinak top 10-es listája

Itt a YouTube legutáltabb videóinak top 10-es listája

Hadházy és Szél már két órája az MTVA székházban - addig maradnak, amíg be nem olvassák a petíciót

Hadházy és Szél már két órája az MTVA székházban - addig maradnak, amíg be nem olvassák a petíciót

Megjelentek az első, 400 órás túlórára vonatkozó munkaszerződési módosítások

Megjelentek az első, 400 órás túlórára vonatkozó munkaszerződési módosítások

Előbb megérkezik a következő családi pótlék

Előbb megérkezik a következő családi pótlék