szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Valószínűleg tunéziaiak azok a hackerek, akik megtámadták a budapesti Tilos Rádió weboldalát. Az archívum és a hangfile-ok kivételével az egész site-ot letörölték, és üzenetet hagytak Allah nevében. Az üzemeltetők új oldalt fejlesztenek, de előtte megpróbálják megtalálni a biztonsági rést, amit a behatolók kihasználtak.

Hétfő hajnalban vették észre a felhasználók, hogy baj van a tilos.hu-val. Valószínűleg Izrael-ellenes tunéziai hackerek szúrták ki maguknak az oldalt, az üzemeltetők szerint valamilyen félreértésről lehet szó.

A támadók meghagyták saját weboldaluk címét, ami tele van vírussal. A hackercsoport Facebook-oldalának több mint 40 ezer követője van, ott dicsekednek el azzal, milyen oldalakat sikerült megbénítaniuk eddig.

A Tilos honlapjáról elérhető archívumhoz és hangfile-okhoz nem tudtak hozzáférni, azok legalább megmaradtak. Egy indexhonlap van most a régi helyén, ahol online hallgatható a rádió, és visszaállították a Tilos chatet is – tudta meg a hvg.hu Tóth Szabolcs webmestertől.

Az üzemeltetők próbálják betömni az oldal biztonsági réseit. Reggel írtak a hackereknek is, hátha elárulják, hol tudtak behatolni a rendszerbe. Válasz eddig nem jött.

A feltört oldal helyett a tervek szerint új és biztonságosabb site-ot fejlesztenek, a hallgatók, látogatók ötleteinek felhasználásával. Már jelentkezett is a stábnál olyan hallgató, aki felajánlotta, hogy segít a programozásban – tette hozzá a webmester.

A Tilos Rádió egy budapesti nonprofit rádió. A rendszerváltás után nem sokkal kalózrádióként indult, de egyben az ország első közösségi rádiója is volt. 1995 szeptemberétől sugározza legálisan adását, 2003 tavasza óta a 90,3 MHz-en. Nemcsak az éterben, hanem az interneten és kulturális programokon keresztül is építik a rádió közösségét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
2 milliárd koronavírus-vakcinát terveznek igazságosan elosztani

2 milliárd koronavírus-vakcinát terveznek igazságosan elosztani

SZFE-vezetőség: „Akik engedély nélkül tartózkodnak az SZFE-n, vállalniuk kell annak minden következményét”

SZFE-vezetőség: „Akik engedély nélkül tartózkodnak az SZFE-n, vállalniuk kell annak minden következményét”

Ismét roham indult a vécépapírért Németországban

Ismét roham indult a vécépapírért Németországban