szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gyakran még akkor sem érezzük biztonságban az adatainkat, ha azokat nem a számítógépünkön, hanem egy távoli szerveren (felhőben) tároljuk. Persze léteznek az átlagosnál biztonságosabb megoldások is.

A Symantec neve biztonsági megoldásairól lehet ismerős, így nem meglepő, hogy Norton Zone nevű felhőszolgáltatását is számos beépített biztonsági funkcióval szeretné megkülönböztetni a vetélytársakétól. Ráadásul – állítja a cég alelnöke – ennek a szolgáltatásnak roppant egyszerű a használata.

Akárcsak a többi hasonló rendszer, a Norton Zone is támogatja a fényképek, videók, dokumentumok platformfüggetlen tárolását, mi több, egy beépített eszközkezelőt is tartalmaz, amelynek köszönhetően távolról blokkolhatjuk a hozzáférést, vagy akár le is törölhetjük az anyagokat, ha mondjuk ellopnák mobileszközünket. A Norton Zone anti-malware szkennelési technológiát is használ, hogy ellenőrizze a fájlokat még azok megosztása előtt.

Jelenleg 5 GB-nyi ingyen tárhellyel gazdálkodhatunk, de további 20 GB-ot kapunk évi 50 dollárért, illetve 100 GB-ot 120 dollárért. Ahhoz, hogy a webes szolgáltatást igénybe vehessük, létre kell hoznunk egy hozzáférést, de ez pillanatok műve. Utána már használhatjuk is a Zone-t, feltölthetünk állományokat, majd ezekkel a legkülönfélébb műveleteket végezhetjük: másolhatjuk, átmozgathatjuk, átnevezhetjük őket, vagy betehetjük a kedvencek közé, és persze megosztási linket is készíthetünk hozzájuk.

A még kényelmesebb és sokoldalúbb használat érdekében a Norton Zone asztali (Windows, Mac) és mobilkliensei (iOS, Android) egyaránt letölthetők.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyre több sportoló van a külügy körül, és egyre titokzatosabb, mit csinálnak

Egyre több sportoló van a külügy körül, és egyre titokzatosabb, mit csinálnak

Dobszay János: Ő fél, ők félnek, mi nem félünk

Dobszay János: Ő fél, ők félnek, mi nem félünk

Koronavírus: 41 millió felett a fertőzöttek száma

Koronavírus: 41 millió felett a fertőzöttek száma