szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Érdekes adatokkal szolgált egy közvélemény-kutatás az egyik keresésről.

Ki ne szeretne tükörbe nézni, és ki ne szeretne valamilyen nyomot hagyni maga utána világban. E két dolog ötvöződik, amikor valaki a saját nevére keres rá a Google-n vagy valamelyik más keresőben.

A Pew Research Center 2013 áprilisa és májusa között amerikai felhasználóknál végzett kutatásokat azzal kapcsolatban, hogy kik keresnek rá a saját nevükre, és az eredményeket most publikálták.

Ezek szerint az amerikai internetezők több mint a fele (56%) rákeresett már a saját nevére, s közülük is a 18-29 év közöttiek voltak a legkíváncsibbak, 64 százalékuk nézte már meg, mit is őriz róla az internet, míg az életkor előrehaladtával egyre kevésbé érdekli a felhasználókat digitális lábnyomuk.

Úgy tűnik, az iskolai végzettség is összefüggésben van mindezzel, illetve a keresetek nagysága is: a felsőfokú végzettségűek 68 százaléka, illetve a jobban keresők (75 ezer dollár évente) 66 százaléka érdeklődött maga iránt a neten. Ami viszont meglepő: a férfiak közül többen kerestek rá magukra, mint a nők.

A keresőkön kívül természetesen más források is vannak: a megkérdezettek 24 százaléka állította, hogy használt már más weboldalt, például közösségi site-ot az említett célra.

Mindez óriási előrelépés 2001-hez képest, amikor a megkérdezettek mindössze 22 százaléka keresett rá saját nevére. A fordulat éve 2006 volt, és azóta egyre többen vannak az „önkeresők”.

HVG Mobile Day fejlesztői és mobilmarketing konferencia arról, hogy mi működik, és miért

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már négymillió adag koronavírus-vakcinát adtak be az Egyesült Királyságban

Már négymillió adag koronavírus-vakcinát adtak be az Egyesült Királyságban

Most lett csak igazán fontos, hogy betartsa otthon a 20-20-20-as szabályt

Most lett csak igazán fontos, hogy betartsa otthon a 20-20-20-as szabályt

Navalnij szabadon bocsátását követelik az európai vezetők és Biden leendő nemzetbiztonsági tanácsadója

Navalnij szabadon bocsátását követelik az európai vezetők és Biden leendő nemzetbiztonsági tanácsadója