szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azt hihetnénk, nem lehet hibát találni az iPhone 5S-ben, pedig egyre több felhasználó panaszkodik.

Még épp hogy csak megjelent az iPhone 5S, de már a külföldi fórumok tele vannak panaszokkal a készülék bizonyos szenzorait (giroszkóp, iránytű, gyorsulásmérő) illetően.

A Gizmodónál úgy gondolták, utánajárnak a kérdésnek, és tesztelték a telefont. Sajnos igazat kellett adniuk a panaszkodóknak.

Többféle vizsgálatot is végeztek, próbára téve az iPhone 5S szenzorait, és egyúttal összehasonlítva egy iPhone 5-tel, amelyen szintén iOS 7 futott. Míg ez utóbbi hibátlanul dolgozott, az új modell érzékelői rendre több fokos eltéréseket mutattak. Például ugyanarra a sík asztalra letéve őket, az iPhone 5 érzékelte, hogy egy sima asztalon fekszik, az iPhone 5S viszont pár fokos dőlésről „számolt be”.

Forrás: Gizmodo

De hasonló volt a helyzet az iránytűvel is: itt 8-10 fokos eltérést mutatott az iPhone 5S érzékelője az iPhone 5-éhez képest.

Bár hardveralkatrészekről van szó, elképzelhető, bár nem túlzottan valószínű, hogy egy szoftverfrissítéssel megoldható a gond, ha viszont kifejezetten a hardverekkel van a probléma, akkor fel lesz adva a lecke az Apple-nek, hiszen rengeteg ilyen hibás készülék „szaladgál” a világban, az Apple pedig nem az a cég, amelyik szívesen cserélné a felhasználók telefonjait.

A Gizmodo oldalán videókat is megnézhetnek a kínos hibáról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!