szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy tűnik, hogy a Qualcommnál is belátták, hogy nem jó újat húzni az Apple-lel, vagy legalábbis alaposabban átgondolták az egyik múlt heti kijelentésüket.

„Az iPhone 5s 64 bites chipje tulajdonképpen csak egy marketingtrükk, a felhasználónak valójában semmiféle előnye nem származik belőle” – valahogy így fogalmazott a múlt héten a Qualcomm első alelnöke és egyben marketingfőnöke egy interjúban. Azt is hozzátette, hogy míg a szervereknél érthető a 64 bites chip bevetése, az iPhone 5s-ben felesleges, hiszen a szükséges legalább 4 GB RAM helyett itt csak 1 GB RAM áll rendelkezésre.

Most viszont a San Diegó-i cég visszakozott, és immár úgy véli, igenis szükség van a 64 bites processzorra a jövő mobil számítástechnikájához, és az Apple ezzel a lépéssel valójában már a jövőre készítette fel okostelefonját. (Egyébként az Anandtech benchmarkjai is jó pár területen kifejezett javulást érzékeltek. )

Forrás: Trustedreviews

„A marketingfőnök kijelentése pontatlan volt” – fogalmazott most egy e-mailben a Qualcomm szóvivője, hozzátéve, hogy a hardver és szoftver ökoszisztéma immár a 64 bites világ felé mozdult, és ez a processzor teszi majd lehetővé azt, hogy az asztali gépek teljesítményét és az ott szerzett felhasználói élményt tudják majd nyújtani a mobileszközök is. Az Apple pedig csak idejében kapcsolt.

És úgy egyébként is, mondjon bármit is az alelnök, az androidos világ is készen áll a 64 bites chip alkalmazására, és például a Samsung is bejelentette, hogy következő csúcstelefonjában már 64 bites processzor lesz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Exxon is leépít a BP és a Shell után, 14 ezer embert küldenek el

Az Exxon is leépít a BP és a Shell után, 14 ezer embert küldenek el

A nizzai késelés után a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget Franciaországban

A nizzai késelés után a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget Franciaországban

Még mindig sokan használják szemetesnek a lefolyót

Még mindig sokan használják szemetesnek a lefolyót