szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Senki sem várja el azt, hogy egy-egy gyártó az idők végezetéig gyártsa valamelyik termékét. Mégsem esik jól, ha el kell búcsúznunk egy olyan eszköztől, amely már annyi mindenkinek szerzett sok-sok kellemes percet.

Körülbelül 7 évvel ezelőtt, 2006 őszén jelent meg a piacon a Nintendo kissé fura nevű Wii játékkonzolja, kontrollere. Most viszont a gyártó hivatalosan is bejelentette, hogy kész, vége, nem készít több Wii-hardvert, mostantól a Wii U-ra koncentrál.

A Wiiből az indulása óta több mint 100 millió darabot adtak el, s ezzel magasan veri az Xbox 360 és a Playstation 3 eladási számait, azonban ez az utóbbi két eszköz valószínűleg még sokáig forgalomban lesz, úgyhogy előbb-utóbb behozzák lemaradásukat.

2006-ban a Wii akkora siker volt, hogy a Nintendo az első hónapokban nem is tudott lépést tartani az óriási kereslettel. Ez részben az alacsony árnak volt köszönhető (249 dollár az Egyesült Államokban), részben pedig annak, hogy a játékkonzol, legalábbis a világ egy részén, a Wii Sportsot is magába foglalta.

Azonban az utóbbi időben a Wii értékesítése már elmaradt a Xbox 360-étól, illetve a PS3-étól, ami persze érthető, hiszen ezeknek már jóval fejlettebb hardvereik és jobb játékkönyvtáruk is van. Tavaly a Nintendo elindította a Wii U-t, azonban ez a konzol közel sem tudott még akkora sikert aratni, mint az elődje, ezért is volt kénytelen árat csökkenteni a gyártó.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!