szerző:
hvg.hu

Beállíthatunk sok időpontot az ébresztésre, nagyon hangos riasztást vagy több órát is, de mindig ott a szundi gomb, amely megnyomása után újra álomba zuhanunk, rossz esetben el is késünk a munkából vagy iskolából. Ez a két alkalmazás megold minden problémát.

Az első a finomabb módszerrel dolgozó alkalmazás, hiszen az App Store-ból 1,79 euróért letölthető Wake Alarm leállítása csak egy fokkal nehezebb, mint a szundi gomb megnyomása, amely természetesen itt is választható. Ennél persze hatékonyabb ha azt állítjuk be, hogy csak akkor álljon le a 12 választható ébresztő hang egyike, ha néhány másodpercig a videón látható módon "felrázzuk" a telefont.

Be lehet állítani három fokozaton, hogy mennyire erősen kell rázni a telefont az ébresztés leállításához, és azt is választhatjuk, hogy egyre nagyobb hangerővel szóljon.

A másik ébresztő már elég drasztikus, de hatékonyabb is, ráadásul ingyenes, ami azért remek hír, mert az App Store-ból eddig az előbbi alkalmazás árán lehetett letölteni. A Wake Up Alarm Clock "Evil" funkcióját használva nem jelenik meg szundi lehetőség, semmilyen gombnyomással nem halkítható le az egyébként igen hangos ébresztő, csak és kizárólag akkor, ha az előre megadott lépésszámot teljesítjük, azaz felkelünk az ágyból és járunk egyet a lakásban.

©

Minimum tíz, maximum száz lépést lehet beállítani, amit ki is próbáltunk: jelentjük, nem lehet a telefon rázásával és más módszerekkel becsapni, csakis a megtett lépéseket fogadja el. Alapvetően egy férfi és egy női sikítás között lehet választani, a többi ébresztő hangért már fizetni kell 0,89 eurót.

Ha máskor is szívesen értesülne érdekes appokról, lájkolja és figyelje a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!