szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Valóban vékony, pehelysúlyú, ráadásul gyors táblagép az iPad Air, szinte lehetetlen belekötni. Azonban minden készüléknek van gyengesége is.

Az elődjénél 20 százalékkal vékonyabb és jóval könnyebb is lett az új iPad Air, arról nem is szólva, hogy számítási teljesítményében nyolcszor, grafikájában pedig 72-szer gyorsabb lett a legelső iPadnél.

Úgy tűnik, igazi csodagyerek érkezett az Apple-családba, persze ilyenkor sokan keresik a gyenge pontokat rajta. Az iFixit oldal talált is ilyet, mégpedig egyik kedvenc foglalatossága, egy szétszerelési teszt során.

Vizsgálataik eredménye szerint az iPad Airt szinte lehetetlenség lesz majd javítani, ami a számok nyelvére lefordítva azt jelenti, hogy a készülék úgynevezett javíthatósági pontszáma az elérhető 10-ből 2 lett.

S hogy mi ennek az oka? Az iFixit oldal szerint az, hogy az Apple továbbra is rengeteg ragasztót használ az iPadek összeszerelésénél, ami viszont azzal jár, hogy ha bontani kell egy ilyen kapcsolatot, akkor szinte törvényszerűen sérül a tablet vagy annak képernyője. Ugyancsak a ragasztó miatt érezték rémálomnak az iFixitnél az akku cseréjét, véleményük szerint ez volt a legmacerásabb akkueltávolítási procedúra az eddig vizsgált iPadekkel összehasonlítva.

Persze mondhatjuk erre, hogy egy iPad Airt senki se akarjon otthon megbarkácsolni, azonban ez a készülék talán még a szervizeknek is feladja a leckét.

Ezen a linken lépésről lépésre nyomon követhetik a szétszerelési tesztet, a lenti videó pedig folyamatában mutatja az egészet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tényleg megjött a tél: Nagykanizsán már havazik

Tényleg megjött a tél: Nagykanizsán már havazik

Visszafogott tuninggal lett igazán izgalmas az Audi RS5 Coupé

Visszafogott tuninggal lett igazán izgalmas az Audi RS5 Coupé

38 millió éves baktériumokat találtak a bécsi tudósok

38 millió éves baktériumokat találtak a bécsi tudósok