szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Van egy viszonylag kisszámú résztvevőből álló közösség: azon alkalmazások köre, amelyek letöltési száma meghaladta a százmilliót, egyetlen platformon, az Androidon.

A „százmilliósok androidos klubjában” – nem meglepő módon – olyan nevek találhatók, mint a Facebook, a Twitter vagy a Skype. Most egy újabb app csatlakozott hozzájuk, amelynek a különlegessége, hogy egy vírusvédelmi alkalmazás.

Az AVG Antivirus androidos változatáról van szó, amelyik valós idejű vírusvédelmet, tolvajok elleni védelmet, biztonságos böngészést, magánszféra-védelmet és egyúttal jobb teljesítményt is kínál, és mindezt alapesetben ingyen.

Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy ez a bizonyos 100 milliós letöltés az összest magába foglalja, tehát azt is, amikor egy felhasználó több eszközére vagy egy eszközére többször (például egy gyári állapot visszaállítás után) töltötte le az appot, de mindez azért nem vonhat le sokat a vírusvédő érdemeiből.

Az AVG egyébként a Windows-világban is népszerű, jelenleg a harmadik legelterjedtebb antivírus program. Közkedveltségét többek között annak köszönheti, hogy egy ingyenes, ám valóban minőségi alkalmazásról van szó, és csak a további szolgáltatásokat hozó frissítésért kell fizetni.

Az androidos AVG Antivirust már több mint 700 ezren értékelték, és az értékelésekből félmillió ötcsillagos volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!