szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy kutatás szerint idén nyár végére már majdnem 57 százalékos volt az internet-penetráció Magyarországon.

A Gemius kutatásai alapján elkészült egy infografika, amely szerint Magyarországon 2013 augusztusában az internet-penetráció megközelítette az 57 százalékot a 15 év feletti lakosság körében. Az adatokból az is kiderül, hogy kor és nem szerint mi a jellemző a hazai internetezőkre, akiknek a száma közel 179 ezerrel nőtt az elmúlt egy évben.

A nők többségben vannak a magyar internetezők körében, igaz, minimális az előnyük, hiszen 51 százalékot tesznek ki. Ha a penetrációt az erősebbik nem körében vizsgáljuk, akkor kijelenthető: tízből hat magyar férfi internetezik. A korcsoportok szerint vizsgálva természetesen óriási különbségeket találhatunk a penetrációs adatokban, hiszen a 60 év felettieknél még csak 18 százalék ez az adat, addig a 15 és 17 év közöttiek 94 százaléka használja a webet.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az utazás már sohasem lesz a régi az Airbnb vezetője szerint

Az utazás már sohasem lesz a régi az Airbnb vezetője szerint

34 halott, 600 sérült: erős földrengés volt Indonéziában

34 halott, 600 sérült: erős földrengés volt Indonéziában

Szerbiába már szombaton jön egymillió kínai vakcina

Szerbiába már szombaton jön egymillió kínai vakcina