szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elsődleges feladatkör, tapasztalat, végzettség - ezek a rendszergazda fizetését nagyban meghatározó változók a témát boncolgató eddigi legnagyobb online felmérés szerint.

A válaszadók több mint fele keres 200 ezer forint fölött havonta, a legtöbben 200-300 ezer forint között keresnek - ez derül ki a HWSW, a Microsoft és az FSF.hu Alapítvány közös felméréséből. Az összeg a résztvevő nettó havi átlagos jövedelmét jelenti, béren kívüli juttatásokat is beleértve.

Míg a támogatásban dolgozók 65 százaléka keres 200 ezer forint alatt, ez az arány a többi feladatkörben 40 százalék vagy alacsonyabb. A menedzsment szintet elérők esetében a fizetések látványosan megugranak, a 400 ezer forint havi jövedelem fölé a válaszadók 40 százaléka került.

Hogy mennyit számít az években mérhető tapasztalat, mi köze van a végzettségnek a jövedelemhez és milyen szoftveres környezetben dolgoznak a hazai rendszergazdák, a felmérés eredményeit összegző cikkben olvashat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Szájer 1.

Marabu Féknyúz: Szájer 1.

A járvány miatt 607 rabot engedtek szabadon Srí Lankán

A járvány miatt 607 rabot engedtek szabadon Srí Lankán

Müller Cecília: Adatdobálózással nem jutunk sehova

Müller Cecília: Adatdobálózással nem jutunk sehova