szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem megerősített információk szerint ezúttal nem véletlen hiba áll a UPC internetszolgáltatásának egyre elhatalmasodó problémája mögött.

Csütörtök délután négy óra óta van nagyobb, kisebb, majd ismét nagyobb gond a UPC internetszolgáltatásával. A hiba hivatalos bejelentése után nem sokkal úgy tűnt, hogy sikerült úrrá lenni a helyzeten, később azonban mégis maradt a probléma.

Az IT café nevét nem vállaló forrása szerint a mai üzemzavar oka egy túlterheléses (DDoS-) támadás, ami bizonyos DNS-szervereket érint. Ezt jelenleg nem tudják teljesen elhárítani a szolgáltatónál. Este 9 óra előtt a UPC facebookos oldalán azt közölte: akinél még mindig nincs internet, az indítsa újra a modemet, és ha ez sem működik, jelezze a hibát az ügyfélszolgálaton.

Ha kíváncsi a fejleményekre, lájkolja és figyelje a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!