szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Milliószámra hagyják ott a Facebookot a fiatalok, a legújabb, elemzői információ 11 millió amerikai tinédzserről szól.

A részvényeseknek tartott beszámoló alatt a Facebook gazdasági vezérigazgató-helyettese hivatalosan is megerősítette, hogy némi problémája van a közösségi oldalnak azzal, hogy miként maradjon érdekes a fiatalok számára. David Ebersman szerint a tinédzsereken belül is a legfiatalabbaknál mértek csökkenést.

A Facebook hirdetési adatai alapján készült Statista-grafikonból is jól látszik, hogy a három évvel ezelőttihez képest negyedével csökkent a 13–17 éves amerikai facebookozók számra. Szintén kevesebben lettek a 18–24 évesek. Az iStrategy elemzése szerint az előbbi korcsoportból 4,3 millió, utóbbiból pedig közel 7 millió felhasználó tűnt el.

©

Bár a többi korcsoportban jelentős, az 55 évesnél idősebbek körében 80 százalékos növekedés látható, a Facebook jövője szempontjából összességében ez még mindig nem túl jó hír.

Egy, a témában végzett magyar felmérés szerint a hazai fiatalok felhasználók legtöbbje azért morzsolódik le lassan, mert unalmassá vált neki a Facebook, második helyen a sok reklám, harmadik helyen pedig a személyes adatok féltése szerepel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meddig fejlődhetnek még a digitális üzleti asszisztensek?

Meddig fejlődhetnek még a digitális üzleti asszisztensek?

Hatan haltak meg szén-monoxid-mérgezésben és lakástűzben a hosszú hétvégén

Hatan haltak meg szén-monoxid-mérgezésben és lakástűzben a hosszú hétvégén

Orbán koronavírustesztjéről kérdeztünk, semmitmondó választ kaptunk a sajtófőnökétől

Orbán koronavírustesztjéről kérdeztünk, semmitmondó választ kaptunk a sajtófőnökétől