szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Húszmillió dél-korait érinthet az a biztonsági incidens, amely során tömegesen loptak el bankkártyaadatokat. Az ellopott adatokat használva vásárolni is lehet más kártyájával.

A Korea Credit Bureau alkalmazottja több szerverről is gyűjtött információkat, melyek közt a ZDNet beszámolója szerint a felhasználók neve, társadalombiztosítási száma és telefonszáma mellett bankkártyaszámaik, valamint a kártyák lejárati dátumai is szerepelnek. Ez utóbbi két adat bizonyos helyeken (a kártya hátoldalán szereplő biztonsági kód megadása nélkül is) alkalmas arra, hogy online vásárlást bonyolítsanak le más számlájáról.

Az adatlopást végző alkalmazott telemarketinges cégeknek adta el az információkat. A 49 milliós ország közel felét, 20 millió embert érintő adatlopás nyomán az elkövető mellett több olyan személyt is letartóztattak, akik vettek a lopott adatokból.

A legutóbbi, hasonló nagyságrendű adatlopás az Adobe-nál volt, ott tavaly ősszel 38-150 millió jelszót loptak el, ami után még a Facebook is figyelmeztette felhasználóit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!