szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A MEGA-alapító Kim Dotcom különleges ajándékkal kedveskedett magának 40. szülinapja előtt egy nappal.

Elindította, pontosabban betekintést engedett egyfajta „preview”-t felvillantva sokat emlegetett streaming zenei szolgáltatásába az internet egyik hírhedt fenegyereke, Kim Dotcom.

A Baboom sajátos válasz a Spotifyra és az iTunesra, bár az ízelítőt megtekintve inkább a SoundCloud kibővített változatának tekinthető.

A site funkcionalitását egyetlen művész oldalával mutatja be, aki nem más, mint maga Kim Dotcom (ha valaki eddig nem tudta volna, egy fölöttébb sokoldalú fickóról van szó). A Baboom látogatói megismerhetik Dotcom vadonatúj elektronikus zenei albumát, a Good Times-t, amelyen már több hónapja dolgozott, olyan neves zenei producerekkel, mint Printz Board (Black Eyed Peas).

Dotcom albuma az oldalon történő megjelenéssel egy időben került az Amazonra, az iTunesra és a Google Playbe, viszont a Baboomról ingyen letölthető, nem is akármilyen minőségben, MP3, FLAC és WAV formátumban, illetve igen jó hangminőségű minták is letölthetők azok számára, akik remixben szeretnék felhasználni.

Az albumon kívül egyedi számokat, videókat, fotókat és élő közösségi streamet is találhatunk az oldalon.

Dotcom pénzügyi modellje is érdekes: ahogy egy tavalyi interjújában elmondta, a felhasználók pénzt kapnának azért, ha megnéznének egy hirdetést, és az így szerzett összeget lemezvásárlásra fordíthatnák. Ilyen módon átlagosan tíz albumot tudnának kvázi ingyen megszerezni.

Az előadóknak a MEGA-alapító a reklámbevételekből ígér részesedést, és a felhasználókat arra buzdítja, annyit fizessenek, amennyire egy szám tetszett nekik. Szóval a pénzügyi részletek azért még nem teljesen világosak, mindenesetre Dotcom most jó példával járt elő, hiszen ingyen letölthetővé tette albumát. Azt is elárulta Twitter-oldalán, hogy a megjelenése első órájában több mint 78 ezren játszották le a Good Times-t.

A teljes körű szolgáltatás az év második felében, a legutolsó hírek szerint novemberben indul.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kupakokkal fizetnek a szarkák az ételautomatánál

Kupakokkal fizetnek a szarkák az ételautomatánál

Odacsapna a magyar agráriumnak egy francia GMO-s törvénymódosítás

Odacsapna a magyar agráriumnak egy francia GMO-s törvénymódosítás

Bárki magasságát megmérheti az új iPhone-okkal

Bárki magasságát megmérheti az új iPhone-okkal