szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ismét sok millió dollárt fizetett egy cégért a keresőóriás.

Állítólag 400 millió dollárért vette meg a Google a londoni székhelyű, mesterséges intelligenciával foglalkozó DeepMind nevű céget. Az akvizíció tényét a keresőóriás megerősítette, azonban az árcédulán álló számról nem beszélt hivatalosan.

A DeepMindot három évvel ezelőtt alapította egy Demis Hassabis nevű neurológus, akit sakk-csodagyerekként tartottak számon, és akit egy időben a világ legjobb játékosaként is emlegettek. A cég különféle oldalról közelíti a mesterséges intelligenciával kapcsolatos fejlesztéseket, s már bevált alkalmazásokkal dicsekedhetnek a játékok, a szimuláció és az e-kereskedelem területén.

A vásárlás, több forrás szerint is, nem is annyira a cégre, mint inkább a mögöttes tehetségre irányult, és hogy mennyire komolyan érdekli mindez a Google-t, arra legyen annyi elég, hogy a tárgyalásokat maga Larry Page vezette. Feltehető, hogy az akvizíció a Google mostani, a gépi tanulással kapcsolatos kísérleteihez köthető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Három kilót ledobtak az új Bubiról

Három kilót ledobtak az új Bubiról

Több mint 27 milliárdot fizetne a TikTok, hogy ne induljon ellene per

Több mint 27 milliárdot fizetne a TikTok, hogy ne induljon ellene per

Chadwick Boseman, Borat és a nők menetelése – ez volt az idei Golden Globe

Chadwick Boseman, Borat és a nők menetelése – ez volt az idei Golden Globe