szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nagyság sok esetben relatív fogalom, és ez az országoknál sincs másképp.

Azt, hogy Magyarország mekkora (kb. 93 ezer négyzetkilométer) még az iskolában megtanuljuk, azonban jóval több értelme van annak, ha a nagyságot nem önmagában nézzük, hanem más országokéval vetjük össze.

Mindezt nemcsak hazánkkal kapcsolatban tehetjük meg, hanem bármilyen két országot (sőt az amerikai államokat is) összevethetjük a nagyságuk szerint a MapFight weboldalon. A felület a végletekig egyszerű: két mező van, ezekbe kell kiválasztani egy legördülő listából az összevetni kívánt országokat.

Miután a Compare gombra kattintottunk, már meg is jelenik az eredmény, egyrészt grafikusan ábrázolva, másrészt szorzószámmal is kifejezve. Bármilyen sorrendbe is írjuk be az országokat, az összevetés után a nagyobb területű kerül előre, és ez kapja a piros színt is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!