szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A korszerű digitális fényképezőgépekkel, meg persze az okostelefonokkal már nemcsak fényképeket, hanem rövid videókat is készíthetünk. Azonban nem mindegy, milyen formában mutatjuk meg ezeket ismerőseinknek.

A Magisto nevű ingyenes webszolgáltatásnak köszönhetően látványos filmet készíthetünk videóinkból, fotóinkból. Ahhoz, hogy a szolgáltatást használhassuk, először egy rövid regisztrációra lesz szükség, majd rá kell kattintanunk a megadott e-mail címre érkező levélben szereplő linkre.

A filmkészítés első lépése során fel kell töltenünk a kiválasztott fotókat és videókat, ezeket akár a gépünk valamelyik mappájából., akár a Google Drive-ról választhatjuk. A szolgáltatás ingyenes részében némi megkötés azért van: 10 fotót, illetve 10 videót tölthetünk csak fel, nem lehetnek 500 MB-nál nagyobb méretűek, és a videók sem lehetnek 15 percesnél hosszabbak.

Amikor végeztünk a feltöltéssel, a második lépés következik, a film stílusának meghatározása. Itt előre megadott sablonok állnak rendelkezésre, ezekből kell kiválasztanunk azt, amelyik a legjobban tetszik. Végül zenei aláfestést is választhatunk filmünkhöz, itt újra csak van arra lehetőség, hogy a saját mappáink tartalmából csemegézzünk.

Ezután már készül is a film, aminek azért még előbb címet kell adnunk. Most akár magára is hagyhatjuk a számítógépet, ugyanis ha végzett a Magisto, akkor egy levelet küld nekünk, s akár közvetlenül ebből a levélből is megnézhetjük filmünket.

Ha tetszett a Magisto által készített film, és hajlandók vagyunk némi anyagi áldozatot hozni, akkor előfizethetünk a prémium szolgáltatások valamelyikére, és akkor már csak kevesebb korlátozással kell számolnunk, sőt akár teljesen megszabadulhatunk tőle.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!