szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közlemények és nyilatkozatok helyett keresőszolgáltatása főoldalán üzen a homoszexuálisok jogait korlátozó Oroszországnak a szocsi olimpia alkalmából a Google.

„A sport gyakorlása alapvető emberi jog. Minden természetes személyt megillet a sportolás joga a diszkrimináció bármely megnyilvánulási formája nélkül az olimpia szellemében, amely kölcsönös megértést követel meg a barátság, szolidaritás és tisztességes játék szellemében” – az Olimpiai Chartából származó idézet, valamint az alábbi Google-doodle látható ma a legnagyobb kereső főoldalán.

©

A szivárványzászlót a szocsi olimpia aktualitásával keverő logóval a Google a melegjogok oroszországi korlátozására reagál. Az idei téli olimpiát rendező államban Putyin elnök és több jogszabály is homofób. A legutóbbi ilyen, az orosz parlament által egyhangúlag elfogadott törvény a kiskorúak védelmére hivatkozva kimondja, hogy nyilvánosan kizárólag elítélő formában lehet szót ejteni a homoszexualitásról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!