szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha megtetszik egy weboldal, és eltennénk későbbre, ínségesebb offline időkre, akkor érdemes lementeni pdf-ként.

Olyan ingyenes szolgáltatásokat mutatunk, amelyek mind azonos céllal születtek: a segítségükkel pdf-et készíthetünk egy weboldalból. Talán nem is kell túlzottan részletezni, milyen előnyei is vannak az ilyesfajta „oldaltárolásnak”.

PDFmyURL

Igazán egyszerű felület fogad az oldalon, és a szolgáltatás nevének megfelelően egyszerűen be kell másolnunk az átalakításra kiszemelt site elérési útját, majd a jobb szélső ikonra kell kattintanunk. Néhány pillanat múlva már meg is nyílik a Mentés másként ablak, és mi elmenthetjük az oldal pdf-jét.

A pdf-fé alakítót egy bookmarklet formájában a könyvjelzőnkre is ráültethetjük, így elég erre kattintanunk, ha ilyen formán mentenénk el egy weboldalt.

Website To PDF

Hasonlóan az előző oldalhoz, itt is a lementeni kívánt site linkjét kell bemásolnunk a beviteli mezőbe. A Convert gombra kattintás után a folyamat aktuális állását is látjuk, majd egy kis ablak jön fel, jelezve, hogy letölthető a pdf.

PDF Burger

Ez az oldal jóval többet kínál egy-egy website pdf-fé alakításánál, itt ugyanis tetszés szerinti fájlokat alakíthatunk pdf-ekké. pdf-et képpé, szöveggé, de persze itt is van lehetőség a weboldal átalakítására (Web to PDF).

Ha erre a gombra kattintunk, újra csak a hagyományos receptet kell követnünk: bekopizzuk az oldal URL-jét a szövegmezőbe. A Save to PDF gombra kell kattintanunk, majd valamivel lejjebb megtaláljuk egy listában a letölthető állományt, kiegészítve annak méretével és a létrehozás idejével. Ide több átalakított állományt is betehetünk, és bármikor törölhetünk közülük. A Download gombra kattintva határozhatjuk meg, hova mentődjék a pdf.

iweb2Print

Egy meglepően sokoldalú szolgáltatás rejlik az iWeb2Print mögött, ugyanis nemcsak egyszerűen bemásolhatjuk az elmentendő oldal URL-jét, de jó pár jellemzőt beállíthatunk a majdani pdf-fel kapcsolatban.

Megadhatjuk például, hogy fekete-fehérben jelenjen meg az oldal (ez jól jöhet a későbbi printelésnél), beállíthatjuk a majdani oldalméretet, illetve azt, hogy fekvő vagy álló legyen az eredmény. Kiszedhetjük a képeket és megszüntethetjük a hátteret is. A Download PDF feliratra kattintva tölthetjük le pdf-ünket, de előtte még egy előnézetet is szemügyre vehetünk róla, hogy tényleg megfelel-e majd.

Ezen az oldalon is van bookmarlet (Save As PDF), amelyet most is felvihetünk a könyvjelzősávba, íyg a továbbiakban egyetlen kattintással készíthetünk pdf-et bármelyik weboldalból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!