szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha azt szeretnénk, hogy flottabbul dolgozzon a számítógépünk, érdemes bevetni ezt az ingyenes programot.

Nem véletlenül kapta a nevét a Remo MORE program, a MORE ugyanis – eredeti jelentésén túl – egyúttal egy betűszó is: Manage, Optimize, Recover, Enhance, és a program ezeket valóban mind kínálja is.

Nagy teljesítményű eszközei között ott van a tördezettsésmentesítő, a mappamenedzser, a fájlmenedzser, a Registry-tisztitó, a memóriaoptimalizáló, de ez csupán ízelítő, hiszen a program 30 hasznos beavatkozási lehetőséget kínál, amelyekkel gépünk sebességén, teljesítményén javíthatunk. A funkciók többsége egy gombnyomással indítható, sőt időzítés is beállítható, így azután a program „önjáró” lesz.

A letöltése (innen) és a telepítése után azonmód átnézi a rendszerünket, és jelenti, hogy milyen problémákat talált. Ezek lehetnek konkrét hibák, figyelmeztetések, illetve fontos információk. A megtalált hibákat természetesen javíttathatjuk, ehhez csak rájuk kell kattintanunk, a többit a szoftver már elvégzi. Rendszerünk átnézését is időzíthetjük, ehhez a Settings menüben az Auto Maintenance lehetőséget kell választanunk.

A Manage funkcióval karbantarthatjuk a merevlemezünkön lévő adatokat, energiahatékonysági tervet készíthetünk, s például egy igazán aprólékos statisztikát is kérhetünk rendszerünkről. Arról is áttekintést kaphatunk, hogy mi és mennyire foglalja a helyet a merevlemezünkön.

Az Optimize gombra kattintva tudjuk optimizálni többek között a gép memóriáját, megtisztítani a Registryt, eltávolítani a felesleges állományokat.

A programmal még törölt fájlokat, mappákat is visszaállíthatunk (Recover), az Enhance menüpont alatt pedig PC-nk sebességét is növelhetjük.

A programnak – mobileszközeink javítására, optimalizálására – androidos és iOS-es változata is van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!