szerző:
hvg.hu

Ha azt szeretnénk, hogy flottabbul dolgozzon a számítógépünk, érdemes bevetni ezt az ingyenes programot.

Nem véletlenül kapta a nevét a Remo MORE program, a MORE ugyanis – eredeti jelentésén túl – egyúttal egy betűszó is: Manage, Optimize, Recover, Enhance, és a program ezeket valóban mind kínálja is.

Nagy teljesítményű eszközei között ott van a tördezettsésmentesítő, a mappamenedzser, a fájlmenedzser, a Registry-tisztitó, a memóriaoptimalizáló, de ez csupán ízelítő, hiszen a program 30 hasznos beavatkozási lehetőséget kínál, amelyekkel gépünk sebességén, teljesítményén javíthatunk. A funkciók többsége egy gombnyomással indítható, sőt időzítés is beállítható, így azután a program „önjáró” lesz.

A letöltése (innen) és a telepítése után azonmód átnézi a rendszerünket, és jelenti, hogy milyen problémákat talált. Ezek lehetnek konkrét hibák, figyelmeztetések, illetve fontos információk. A megtalált hibákat természetesen javíttathatjuk, ehhez csak rájuk kell kattintanunk, a többit a szoftver már elvégzi. Rendszerünk átnézését is időzíthetjük, ehhez a Settings menüben az Auto Maintenance lehetőséget kell választanunk.

A Manage funkcióval karbantarthatjuk a merevlemezünkön lévő adatokat, energiahatékonysági tervet készíthetünk, s például egy igazán aprólékos statisztikát is kérhetünk rendszerünkről. Arról is áttekintést kaphatunk, hogy mi és mennyire foglalja a helyet a merevlemezünkön.

Az Optimize gombra kattintva tudjuk optimizálni többek között a gép memóriáját, megtisztítani a Registryt, eltávolítani a felesleges állományokat.

A programmal még törölt fájlokat, mappákat is visszaállíthatunk (Recover), az Enhance menüpont alatt pedig PC-nk sebességét is növelhetjük.

A programnak – mobileszközeink javítására, optimalizálására – androidos és iOS-es változata is van.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!