szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pénzt fog keresni, pontosabban termelni a Firefox, ha/amikor megvalósul a fejlesztők legújabb terve.

Érdekes elképzelést vázolt fel Darren Herman, a Mozilla tartalomszolgáltatásért felelős alelnöke az egyik blogbejegyzésében. Azt tervezik, pénzt kerestetnének a Firefoxszal, bár hogy pontosan mikortól, az még nem derült ki.

Az úgynevezett Directory Tiles indításával javítanának a Firefoxszal szerzett felhasználói élményeken, méghozzá azoknál, akik először kerülnek kapcsolatba a böngészővel. De miről is van szó?

Ha egy felhasználó először nyit meg egy új lapot a böngészőben, üres kis téglalapokat (csempéket) lát, ezek később, a böngészés előrehaladtával megtöltődnek tartalommal, méghozzá a felkeresett oldalak népszerűségének függvényében.

Üres csempék: ilyen az első találkozás a Firefoxszal

A Directory Files viszont már az első alkalommal is tartalommal töltené meg ezeket a csempéket, egyrészt a Mozilla-ökoszisztémából, másrészt a felhasználó földrajzi helyzetének megfelelő oldalakkal, és – ami a legfontosabb - „szponzorált tartalamakkal gondosan kiválogatott partnerektől”, ami magyarra fordítva hirdetést jelent. A Mozillánál bíznak abban, hogy ez utóbbi tartalmakat is meg tudják úgy válogatni, hogy hasznosak legyenek a felhasználók számára.

Hogy napok, hetek avagy hónapok múlva lesz mindebből valóság, arról egyelőre nem tudni. Herman csapata most dolgozik a termék ütemtervén, ráadásul a lehetséges hirdetőkkel is még csak korai fázisban vannak a tárgyalások.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most húzta keresztbe a Fidesz az ellenzék külön listás terveit

Most húzta keresztbe a Fidesz az ellenzék külön listás terveit

Magyarországon elsőként: 5G-hálózaton küldött át röntgenfelvételt egy egyetemista

Magyarországon elsőként: 5G-hálózaton küldött át röntgenfelvételt egy egyetemista

WHO-főigazgató a koronavírusról: Egyre több a fény a sötét alagút végén

WHO-főigazgató a koronavírusról: Egyre több a fény a sötét alagút végén