szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

1983-ban, valahol Amerikában egy időkapszula készült, benne néhány ikonikus tárggyal.

Az 1983-as aspeni (Colorado) Nemzetközi Formatervezői Konferencia szervezői különös ötlettel álltak elő: készítsenek egy időkapszulát.

Ez a bizonyos kapszula valójában egy majd 4 méteres cső volt, amelybe jó pár tárgy került, többek között egy Rubik-kocka, egy karton sör, egy Moody Blues lemez és – ami a lényeg – Steve Jobs is bedobott valamit, az Apple Lisa nevű egerét, egy műanyag zacskóba zárva. A terv az volt, hogy 2000-ben nyitják majd ki az időkapszulát, azonban erre, a feledékenység és a tereprendezés miatt nem került sor.

Forrás: YouTube

Nemrégiben a National Geographic „kincsvadászai” (Diggers c. műsor) az elveszett kapszula nyomába eredtek, s néhány hónapja meg is találták azt. Most egy videó is felkerült a YouTube-ra az „ásatásokról”, és a különleges pillanatról, amikor előkerül Lisa.

A Digger azon epizódját, amelyben részletesen bemutatják az időkapszula utáni nyomozást, február 25-én tűzi műsorra a csatorna.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csontrészeg kamionos cikázott az M3-son, miután több autót összetört

Csontrészeg kamionos cikázott az M3-son, miután több autót összetört

Barnier Londonban: Továbbra is fennállnak a jelentős nézetkülönbségek a Brexit ügyében

Barnier Londonban: Továbbra is fennállnak a jelentős nézetkülönbségek a Brexit ügyében

Ráerősít a hulladékgazdálkodásra a Mol

Ráerősít a hulladékgazdálkodásra a Mol