szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy tűnik, az egyre telítettebbé váló okostelefon-piac után most az okosórák felé fordulnak a gyártók.

A javában zajló éves mobil seregszemlén, a barcelonai MWC-n jelentette be a Motorola, hogy okosórával készül piacra lépni néhány hónapon belül. E hírek nem sokkal azután érkeztek, hogy a rivális Samsung három okosórát is bejelentett, a Gear 2-t, a Gear Neót és a Gear Fitet.

A Motorola okosórája állítólag ugyanabba a térben kíván majd versenyezni, mint az Apple nagyon várt iWatcha, azaz az egészségre és a fittségre akar fókuszálni. A hír annyiban nem is meglepő, hogy a Motorola korábban már beadott egy szabadalmat egy hajlékony kijelzőjű elektronikai eszközzel kapcsolatban.

Az a bizonyos szabadalom (Forrás: USPTO)

A Motorolának néhány éve volt már egy „okosórája”, a MOTOACTV, amely egy médialejátszót kombinált egy fitneszeszközzel, s néhány, a Motorola okostelefontól érkező értesítést is megjelenített a kijelzőjén, s egy szoftverfrissítést követően már Twitter- és Facebook-üzeneteket is lehetett rajta olvasni.

A Motorola korábbi okosórája

A mostani okosóráról egyelőre még nem szivárogtak ki részleteke, és az sem világos, milyen marketingpolitikát folytat majd a Motorola, hogyan kívánja megkülönböztetni magát a piac többi szereplőjétől, a Samsung és a Sony okosóráitól, illetve a valószínűleg hamarosan megjelenő LG és HTC eszközöktől. A Motorola Mobility termékmenedzsmentért felelős vezetője rejtélyesen csak annyit árult el: az óra valós felhasználói problémákat fog megoldani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!