szerző:
hvg.hu

Március végén jelenik meg PlayStation gépekre az Xbox-on korábban nagy sikert aratott Fez. A történet szerint a kétdimenziós világban élő főhős egyszercsak rátalál a harmadik dimenziót nyitó tárgyra.

Az USA-ban március 15-től, Európában pedig március 26-tól lesz elérhető a playstationös Fez. A Polytron a Sony minden releváns gépére, PlayStation 3-ra, 4-re és PS Vitára is megjelenteti a játékot. A kiadó a cross-buy mellett döntött, tehát aki megveszi a játékot otthoni konzoljára, az megkapja Vitán is, és még a játékmentések is hasonlóan mindegyik eszközről elérhetők lesznek.

A Fez eredetileg Xbox 360-ra jelent meg, 2012 áprilisában, azóta egymilliónál is több példányban értékesítették. Főhőse a kétdimenziós világban élő Gomez, akinek váratlanul sikerül megnyitnia a harmadik dimenziót, a játékosoknak pedig ezt kihasználva kell megoldaniuk a feladatokat.

A játék producere, Marie-Christine Bourdua az EU PlayStation Blognak azt mondta: a játék PS4-en 1080p-s full HD-ban, 60 fps sebességgel fut majd, míg a PS3 verzió ugyanezt a sebességet tudja majd, csak 720p-ben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!