szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Akár iPhone-ja, akár androidos mobilja van, pár érintéssel már el is kezdheti gyűjtögetni a Google Mapsben a kis szörnyecskéket. És talán még valamilyen jutalmat is kap értük.

150 Pokémont helyezett el április 1-je alkalmából a Google Maps térképein a Google. Felkutatásukhoz először is legfrissebb verzióra kell frissíteni az iPhone-os vagy androidos Google Maps alkalmazást. Ha már friss az app, akkor csak meg kell érinteni a keresősávot, kicsit várni, majd az alatta felbukkanó “Press start” feliratra kattintva már meg is találjuk az elsőt a Nintendo által kitalált lényekből.

A Google világszerte 150 Pokémont helyezett el, ezeket kell a világtérképen összevissza böngészgetve megtalálni, és összegyűjteni a Pokédexbe. Mind a 150-et összegyűjteni valószínűleg elég sok időbe telik – érdemes a keresőmezőbe tappintással rendszeresen vissza-visszatérni a Pokémon Lab épületéhez, és onnan újraindulni –, de a bolondok napja alkalmából összehozott projektre április 2-áig adott időt a Google.

Az alkalmazás szerint 5, 25, 75 és 150 Pokémon összegyűjtésénél történik szintlépés, de azt még nem tudjuk, hogy mit ad az egyes szintek eléréséért a Google. Mi például örülnénk egy egy évig ingyenes 5, 25, 75 vagy 150 GB-os tárhelybővítésnek a Google Drive-on.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!