szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hópárduc majdnem tökéletesen beleolvad környezetébe. Annyira jól rejtőzködik, hogy még a róla készült fotót nézve sem egyszerű észrevenni az állatot, pedig kettő is van a képen.

A vadállatok fényképezésére specializálódott David Jenkins két hetet töltött a Himalája indiai vonulataiban azért, hogy lefotózhassa a világ legjobban rejtőzködő állatát. A 20 éve jegesmedvéket, fehér cápákat és más, hasonló állatokat fényképező természetfotósnak végül sikerült lekapnia két hópárducot, amelyből a WWF adatai szerint összesen 2500 kifejlett példány él a világon.

A tapasztalt fotós szerint a hópárduc „tökéletesen álcázza magát, és olyan helyen él, ahol egy ember számára nem csak sétálni, életben maradni is kihívás”. Jenkins azt mondja: a hópárduc volt az eddigi legnehezebben lefotózható állat, amelyikkel találkozott.

Ha ön is találkozni szeretne a két állattal, annyit elárulunk, hogy a kép közepén vannak. Az egyik áll, a másik fekvő pózban van. Ha végképp nem látja őket, a Huffington Post oldalán talál némi vizuális segítséget.

A hópárducokról a fotó mellett videó is készült, amit hiába próbáltunk beágyazni, nem sikerült, így csak ide kattintva nézheti meg. A videón azért könnyebben ki lehet szúrni az állatokat, de az jól látszik, hogy a rejtőzködés mesterei.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!