szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hallgatott a Microsoft a felhasználók visszajelzéseire is, és a Windows 8.1 frissítése sok kedvező megoldást kínál azoknak, akik nincsenek elájulva attól, amit a csempés felület eddig kínált nekik.

Az MSDN-előfizetők már most letölthetik a Windows 8.1 frissítését, amúgy 5 nap múlva, április 8-án lesz elérhető. Sok mindent igazítottak rajta, így például visszaköltözik a nagyon hiányolt Start menü (erről részletesen ebben a cikkünkben írtunk), de talán a legérdekesebb újdonság mégis csak az, hogy az operációs rendszer automatikusan az Asztalra bootol, ha érzékeli, hogy egérrel és billentyűzettel dolgozunk, azaz felismeri, hogy PC-n vagy táblagépen futtatják-e (ez utóbbi esetben a Modern UI jelenik meg).

A kezdőképernyőn, a felhasználó neve mellé két új gomb is került a jobb oldali, úgynevezett charm barról, a Search értelemszerűen a keresésben segít, míg a Power alá behozták a gép kikapcsolásával összefüggő lehetőségeket, ami pozitív előrelépés ahhoz képest, hogy korábban ezt a Beállítások lehetőség alá rejtették el.

Forrás: betanews

Visszatér a jobb egérgombos menü is: és például ha egy appra ezzel a gombbal kattintunk, akkor egy legördülő menüben, a megfelelő opcióval a tálcára tűzhetjük vagy leszedhetjük onnan az alkalmazásokat, átméretezhetjük a csempéjüket, sőt akár törölhetjük (uninstall) bármelyiket közülük. A jobb egérgombos menü egyébként nemcsak a kezdő képernyőn, hanem az alkalmazásokon belül is használható lesz. Az is újdonság, hogy Ctrl billentyű lenyomva tartása mellett ide-ode mozgathatjuk a csempéket.

Alapból a Windows Store is a tálcára van tűzve, és a felületét is megújították, hogy könnyebb legyen navigálni benne a billentyűzettel és az egérrel. Az Internet Explorer 11-en is igazítottak, és belekerült többek között egy vállalati mód is, elsősorban a rendszergazdák számára.

Az alábbi angol nyelvű videó összefoglalja az újdonságokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fülöp herceg temetésén „kísérteties” pillanatok voltak, mondja a királyi család egyik tagja

Fülöp herceg temetésén „kísérteties” pillanatok voltak, mondja a királyi család egyik tagja

Egy levelet nézett Menczer Tamás Sinopharm melletti kiállásnak a The Lancetben

Egy levelet nézett Menczer Tamás Sinopharm melletti kiállásnak a The Lancetben

Zsákutcába vezet a klímaváltozás, de van még esély kifarolni

Zsákutcába vezet a klímaváltozás, de van még esély kifarolni