szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha csak négy-öt perce van egy kis kikapcsolódásra, ezt a játékot érdemes elindítania iPhone-ján. Ha pedig a Tetrishez hasonló, de annál egy picit bonyolultabb és jóval izgalmasabb játéknál egy körhöz ennél több időre van szüksége, akkor elismerésünk.

A PILE leginkább a Tetrishez hasonlít, de igazából csak külsőre, illetve abban, hogy kockákat kell írányítani. Mindenben más ez az iPhone-ra és iPadre is ingyen letölthető játék, de ami ennél is fontosabb: sokkal izgalmasabb. A lényege, hogy a két különböző vagy ugyanolyan színű kockából álló egységeket úgy kell irányítani, hogy a színek vízszintesen, merőlegesen, L alakban, vagy akár más összefüggő formában kapcsolódjanak egymáshoz, ha pedig ez megvan, akkor azonnal eltűnnek az említett kockák. Természetesen azt kell elkerülni, hogy a játéktér tetejét elérje a kockatorony.

Minden egyes színkombináció kirakásáért és eltűnéséért pontokat kapunk, de a kombinációkkal lehet a legnagyobbat szakítani. Ez esetben arról van szó, hogy az eltűnő kockák fölött lévők olyan helyre esnek, hogy automatikusan újabb színkombinációt hoznak létre a körülöttük lévőkkel, amely szintén egyből eltűnik. Ha szerencsénk van – vagy nagyon profik és tudatosak vagyunk – akkor háromszoros, négyszeres, vagy akár ötszörös kombinációk is létrejöhetnek, utóbbi esetben már bármi történjen, az összes kocka eltűnik és több ezer pont a jutalom. Egy apró trükk is segít: a színek sorrendjét meg lehet változtatni, ha a kockák esése közben megérintjük a képernyőt.

Mindig négy kockakombináció jelenik meg a felső sarokban, amelyeket a megfelelő helyre kell irányítani, mindezt pedig időre kell megtenni. Ha ez nem sikerült időre, egy sorral feljebb kerül az addig épített kockatorony. Emellett a felső sávban különböző jutalmak jelennek meg, így például a pontok szerzése közben kérhetünk plusz időt, vagy eltüntethetünk adott színű kockákat.

Leírva bonyolultnak tűnik, de két-három kör után már rá is lehet érezni. Így néz ki egy kör:

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Wayne Rooney visszavonult

Wayne Rooney visszavonult

A Népligetben mindig több volt, de talán nem marad mostohagyerek

A Népligetben mindig több volt, de talán nem marad mostohagyerek

Operatív törzs: A hétvégén megkezdik az oltást a 100 főnél nagyobb idősotthonokban is

Operatív törzs: A hétvégén megkezdik az oltást a 100 főnél nagyobb idősotthonokban is