szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyetlen napra kinyitott az online Google Glass bolt, de időközben egy picit változtattak a szemüvegen.

Új funkciókkal ruházta fel a Google kiterjesztettvalóság-alapú szemüvegét, talán éppen azért, hogy nagyobb kedvet csináljon az amúgy igazán nem olcsó kütyühöz. A szemüveg megkapta az Android legutolsó verzióját, a KitKat 4.4-et, ami azt jelenti a viselők számára, hogy az eszköz tovább fogja majd bírni egy feltöltéssel. A fejlesztők számára pedig lehetővé válik, hogy Android SDK-val és Glass SDK-val készítsenek appokat.

Ugyancsak javítottak a fényképek és a videók kezelésén, és mivel a „felfedezők” állítólag szívesen osztanak meg fotókat a szemüveget használva, az update több módon is lehetővé teszi majd a képek Hangouton keresztüli küldését.

Forrás: Digital Trends

Egyvalami azonban eltűnik a szemüvegből, méghozzá egy meglehetősen fontos funkció, a videohívás lehetősége. A Google arra hivatkozik, hogy ezt a szolgáltatást a szemüveget próbálgatók kevesebb, mint 10 százaléka használta csak, így feleslegesnek ítélték, legalábbis egyelőre.

„Tartjuk magunkat ahhoz, hogy magas színvonalú funkciókat építünk a szemüvegbe, és a videohívások funkció minősége nem ütötte meg az elvárt mértéket” – jegyezte meg a Google egy blogban, hozzátéve, hogy számukra is nehéz volt meghozni ezt a döntést.

Mint ahogy arról mi is hírt adtunk, a mai napon, de csak a main, kinyitotta virtuális kapuit a Google Glass bolt, és bárki rendelhet magának Google-szemüveget, feltéve, hogy az Egyesült Államokban él, elmúlt 18 éves, és nem sajnál rá 1500 dollárt.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rózsaszín kesztyűvel kínáltak álmegoldást a nők menstruációs gondjaira – nem tették zsebre, amit kaptak érte

Rózsaszín kesztyűvel kínáltak álmegoldást a nők menstruációs gondjaira – nem tették zsebre, amit kaptak érte

Eldőlt, ki építi a következő holdkompot, amivel a NASA újra eljuthat a Holdra

Eldőlt, ki építi a következő holdkompot, amivel a NASA újra eljuthat a Holdra

Ön is elvárások csapdájában vergődik? Van remény a szabadulásra

Ön is elvárások csapdájában vergődik? Van remény a szabadulásra