szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Időről időre bemutatunk olyan programokat, amelyek abban segítenek, hogy megszabadulhassunk a gépünkre került hívatlan betolakodóktól. Az alábbi szoftver is ilyen feladatot lát el.

Az esernyő logós Avira neve biztos nem ismeretlen a PC-jük biztonságát fontosnak érző felhasználók előtt, ingyenes megoldásaik segítenek számítógépünk védelmében, Az alábbiakban a cég malware-felderítő és -eltávolító eszközét mutatjuk be.

Az Avira PC Cleaner innen tölthető le (alulra kell görgetni, ahol választhatunk a német és az angol nyelv közül), és az exe fájlra kattintva telepíthető. A program arra vállalkozik, hogy átvizsgálja gépünket vírusok és egyéb kártevőket keresve, és ha talál ilyeneket, meg is szabadítja tőlük a komputert.

A nyitó ablakban eldönthetjük, hogy a gyorsabb (Scan System) vagy a lassabb, de alaposabb vizsgálatot (Full scan) választjuk-e, és a program máris hozzálát a feladat elvégzéséhez, ami még a gyorsabb szkennelés esetén is eltart egy ideig.

A vizsgálatot valós időben láthatjuk, mint ahogy a malware-ek kijelzését is, majd ha végzett a program, szembesülhetünk az eredménnyel.

Ahhoz, hogy el is távolítsa a megtalált kártevőket, kattintsunk a Remove All gombra, s ezután még egy összegző jelentést is kapunk arról, hány fájlt, hány mappát nézett át, és hány kártevőt talált, illetve távolított el.

Az Avira PC Cleaner tényleg jól működik, azonban azt a fejlesztője is megjegyzi, hogy mivel nem integrálódik mélyen az operációs rendszerbe, második védelmi eszközként érdemes bevetni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megkapta az engedélyt az utóbbi idők legérdekesebb telefonja – csak már nincs, aki legyártsa

Megkapta az engedélyt az utóbbi idők legérdekesebb telefonja – csak már nincs, aki legyártsa

Szuperolcsó parányi új villanykabrió

Szuperolcsó parányi új villanykabrió

Félmilliárddal támogatja a kormány a falusi kutyák és macskák ivartalanítását

Félmilliárddal támogatja a kormány a falusi kutyák és macskák ivartalanítását