szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A „sok kicsi sokra megy” igazsága a számítógépeknél is helytálló, így hosszú távon sok időt takaríthatunk meg azzal, ha lerövidítünk egy fontos műveletet.

Mindennapi helyzet: elég sok ablak van nyitva a számítógépünkön, amiket hirtelen le kell zárnunk. Ilyenkor persze választhatjuk azt, hogy – notebook esetén – egyszerűen lehajtjuk a gép fedelét, így kényszerítve pihenésre, vagy jöhet a klasszikus módszer: megnyomjuk a Leállítás gombot. Ekkor azonban az el nem mentett alkalmazásoknál egyenként végigkérdezi a gép, hogy mentsen-e, s amíg nem nyilatkozunk erről, nem hajlandó leállni.

Ilyenkor jöhet jól a WKSW Extender (Windows/Workstation Kill Switch) nevű egyszerű kis program, amely egyetlen billentyűkombináció megnyomására korlátozza a kikapcsolás műveletét.

A program innen tölthető le, becsomagolt zip fájlban, és a kicsomagolás után semmit sem kell telepítenünk, csupán a config.bat-ra kell kattintanunk. Megjelenik egy ablak, ahol beállíthatjuk azt a billentyűkombinációt, amely később majd a lezárásra szolgál. Ha az Installra kattintunk, mentve lesz a kombó, illetve innen akár egy leállítást is kezdeményezhetünk.

Ha a későbbiekben megnyomjuk a már említett billentyűket, akár ott is hagyhatjuk a gépet, szépen sorba bezár minden alkalmazást. Azt azonban tartsuk szem előtt, hogy itt kényszerített leállítás történik, azaz ha valamelyik anyagunk nem volt elmentve, akkor az bizony elveszik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így folytatódhat Izrael és Irán nem is olyan titkos háborúja

Így folytatódhat Izrael és Irán nem is olyan titkos háborúja

Épp most rendeltek el rovarirtást egy budapesti hatosztályos gimnáziumban, így nem indul hétfőn az oktatás

Épp most rendeltek el rovarirtást egy budapesti hatosztályos gimnáziumban, így nem indul hétfőn az oktatás

Lövöldözés volt egy francia oltópontnál, a támadó motorra pattanva elmenekült

Lövöldözés volt egy francia oltópontnál, a támadó motorra pattanva elmenekült