szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nemcsak a felbontása és az inchenkénti pixelsűrűsége fantasztikus az alábbi kijelzőpanelnek, de még az energiával is takarékosan bánik.

Tavaly októberben ejtette ámultba a világot a Japan Displav (az a tömörülés, amelynek olyan tagjai vannak, mint a Sony, a Hitachi és a Toshiba) 12,1”-es, 4K-s (3840 x 2160 pixeles) TFT LCD kijelzőpaneljével, amelyet táblagépekhez készített. A panel pixelsűrűsége figyelemre méltó: 365 pixel található benne inchenként.

Most viszont egy olyan 10,1”-es kijelzőpanelt jelentettek be, amelyik hasonló felbontás mellett 438 ppi-vel dicsekedhet, ami már megfelel a 4K Ultra HD televíziónak. (Csak összehasonlításképpen: a 9,7”-es Apple iPad felbontása 2048 x 1536 pixel, míg a 10,1”-es Google Nexusé: 2560 x 1600 pixel). A panel betekintési szöge 160 fokos, kontrasztaránya pedig 1100:1.

©

Persze nem csak az elképesztő felbontás a megjelenítőegység különlegessége. Alacsony hőmérsékletű poliszilícium (LTPS) technológiát használ, ami garantálja, hogy az óriási pixelsűrűség mellett is alacsony maradjon a panel fogyasztása.

Körülbelül 2180 mW-ot fogyaszt, amelynek tetemes részét (1800 mW) a háttérvilágítás emészti fel. Mindez azt is jelenti, hogy jóval kíméletesebben fog bánni az akukkal, mint az eddigi nagy felbontású megjelenítők.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Belga csokoládékészítő-mester lett a világ legjobb cukrásza

Belga csokoládékészítő-mester lett a világ legjobb cukrásza

Te nem vagy Zlatan, ne hívd ki magad ellen a vírust!

Te nem vagy Zlatan, ne hívd ki magad ellen a vírust!

Több milliárd euróval csökkenhetnek a zenei jogdíjak a járvány miatt

Több milliárd euróval csökkenhetnek a zenei jogdíjak a járvány miatt