szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár a Wikipediának megvan a saját hivatalos alkalmazása Windows 8.1-re, a Microsoft egy látványos saját verziót készített.

Igazán hasznos a világ internetes tudásbázisa, a Wikipedia, azzal azonban nem vádolható, hogy izgalmas volna. A Microsoft most egészen különleges módon dobta fel: kombinálta a felhasználók által kreált enciklopédiát saját Bing keresőjével, így hozva létre egy új Windows 8.1-es appot, a Bing Wikipedia Browsert.

Az app, amely ingyen letölthető a Windows Store-ból, lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a Wikipediában őrzött tartalmak után keressenek, azonban egy extra lehetőségként egy kis ikont is felvillant a bal alsó sarokban (Related pages (powered by Bing)).

Ha erre kattintunk, egy látványos sáv jelenik meg alul, a kapcsolódó tartalmakkal – Steve Jobs esetében például a családtagokkal, illetve az IT-világ nagyjaival –, és ez a keresés már a Bing motorjára támaszkodik.

A Wikipediában talált képek kattinthatók a Bing Wikipedia Browserben, els9tétül a szöveg, s mi külön vehetjük szemügyre a képet, illetve ha több kép is van a szóban forgó Wikipedia-oldalon, akkor az oldalsó nyílra kattintva lépegethetünk közöttük.

Ha a szócikknek alfejezetei is vannak, a böngésző egy tartalomjegyzéket is előhoz, így gyorsan elérhető a valóban keresett rész. A megtalált bejegyzéseket meg is oszthatjuk az interneten.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Járványügyi szakértő a nyitásról: Most egy kis türelem nagy nyereséget hozhat

Járványügyi szakértő a nyitásról: Most egy kis türelem nagy nyereséget hozhat

A Jobbik feljelenti Hollik Istvánt rémhírterjesztésért

A Jobbik feljelenti Hollik Istvánt rémhírterjesztésért

Dárdai a koronavírus-fertőzéséről: Hasonlít az izomlázhoz egy öregfiúk-meccs után

Dárdai a koronavírus-fertőzéséről: Hasonlít az izomlázhoz egy öregfiúk-meccs után