szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Látta a Toy Storyt? És a Simpson család ismerős? Fogadjunk, hogy nem vette még észre a rengeteg rajz- és számítógépes animációs filmben elrejtett kódot.

A113 – ez a kód található meg a Steve Jobs által 1986-ban alapított Pixar nagyjából minden rajzfilmjében. A sztori évek óta kering a neten, de az utóbbi napokban ismét felkapott lett, rengetegen osztják meg a Facebookon. Íme először a bizonyítékok, az animációs filmek képkockáin, melyek sokszor csak pár másodpercre villannak fel a nézők szeme előtt.

Toy Story – Játékháború
©
Verdák
©
L'ecsó
©
Merida, a bátor
©
Fel (Up)
©
Szörny Egyetem
©

Az A113-mas kód ráadásul nem csak a Pixar számítógép-animációs filmjeiben tűnik fel, felbukkan a Simpson család több epizódjában, a Bosszúállókban, a Lilo és Stitch-ben és még rengeteg olyan alkotásban, ahol valamilyen (általában számítógépes) grafikát is igénybe vettek a készítők.

©

A neten beinduló hoaxokkal ellentétben a kódnak semmi köze az antikrisztushoz – az A betű alapján gondolják és terjesztik ezt, akik ilyeneket szeretnek gondolni és terjeszteni. A többek között a Wikipédián is megírt magyarázat szerint az A113 egy terem száma a California Institute of Arts-ban, abban a művészeti képzőintézményben, ahol mások mellett a Disney és a Pixar legtöbb számítógépes animációval foglalkozó szakembere folytatta tanulmányait. Az A113 az elsőévesek terme volt, a kód ez előtt tisztelegve kerül a filmekbe.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Horvátország részben fedezné a hazatérő turisták Covid-tesztjeit

Horvátország részben fedezné a hazatérő turisták Covid-tesztjeit

Zacher Gábor szerint is előfordul, hogy választani kell, kit tegyenek lélegeztetőgépre

Zacher Gábor szerint is előfordul, hogy választani kell, kit tegyenek lélegeztetőgépre

Így lejtett kis híján haláltáncot Ferenc autója egy rámenős előzés során - videó

Így lejtett kis híján haláltáncot Ferenc autója egy rámenős előzés során - videó