szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ízlelés és a hallás két homlokegyenest eltérő érzékelés, egy poszter mégis kombinálja ezeket.

A Grey London és a cambridge-i Novalia együttműködésének gyümölcse egy különleges poszter, amelyik hangokká alakítja a gyógynövények és fűszerek ízét.

A kapacitív érintőtechnológián alapuló Feel Flavour nevű plakáton különféle színű ábrák jelképezik a növényeket, és bármelyiket megérintik, az hanggal válaszol. A kömény például Esz-dúrban, a chili A-dúrban, az édeskömény F-mollban „szólal” meg.

Persze nem a poszter zenél, hanem – Bluetooth-kapcsolaton keresztül – egy okostelefon vagy táblagép szolgálhat hangszóróként, amelyre telepítették a kapcsolódó alkalmazást. Jelenleg 16-féle gyógynövény és fűszer ízét fordították le a zene nyelvére, így mutatva meg azt, ami csendes és láthatatlan.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt Sas József

Meghalt Sas József

Csillag István: Az Orbánt leváltani képes ellenzéki vezető kiválasztásának receptje

Csillag István: Az Orbánt leváltani képes ellenzéki vezető kiválasztásának receptje

A hermelin, a rejtőzködés nagymestere lett az év emlőse

A hermelin, a rejtőzködés nagymestere lett az év emlőse