szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nehéz észrevenni és kivédeni azt az új adatlopási módszert, amivel a hackerek a Google-fiókunkhoz tartozó jelszavunkat próbálják megszerezni.

A Gmail-hozzáférésünk felfüggesztésével fenyeget az az email, amit csak látszólag küldött a Google. A “Mail Notice” vagy “(New) Lookout Notice” érkező levélben az olvasható: emailfiókunkat a rendelkezésünkre álló tárhely túllépése miatt 24 órán belül lezárják. Ennek elkerüléséhez egy linkre kell kattintanunk.

Az e-mail szövege
©

A kattintás után egy, a Google belépőoldalára megtévesztésig hasonlító lap nyílik meg, amelyiken meg kell adni a felhasználónevet és a jelszót. Az adatokat természetesen nem a Google kapja meg, hanem az adathalász támadók, akik ezután hozzáférnek vele a Gmailhez, a Google Drive-ban tárolt dokumentumainkhoz, és adott esetben az androidos Google Play áruházhoz is.

©

Aki elég figyelmes, az több ponton is észreveheti, hogy átverésről van szó – már egy ilyen levélnek is gyanúsnak kell lennie –, de legbiztosabban ott érhető tetten a támadás, hogy a Google látszólagos belépőoldalának megnyitásakor nem a szokásos “https://“ kezdetű URL látszódik a böngésző címsorában, hanem csak annyi, hogy “data:”.

Ha ez hasznos volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarország lesz az egyik házigazdája a virtuális MTV European Music Awardsnak

Magyarország lesz az egyik házigazdája a virtuális MTV European Music Awardsnak

Írország visszahozza a kijárási korlátozásokat

Írország visszahozza a kijárási korlátozásokat

14 hazai városban láthatók a nemzetközi fesztiválok díjazott filmjei

14 hazai városban láthatók a nemzetközi fesztiválok díjazott filmjei