szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Japánban már tesztelik az újgenerációs mobilhálózatot: az ország legnagyobb mobilszolgáltatója, az NTT DOCOMO az Ericsson rendszerével végzi a próbaüzemet.

Az NTT DOCOMO tervei szerint a hálózaton rendkívül nagy, több mint 10 Gb/s adatátviteli sebességet érnek majd el, több mint ezerszeresére növelve a rádióhálózat kapacitását a jelenlegi LTE hálózatokhoz képest.

Az Ericsson kifejezetten az 5G próbaüzemre fejlesztett ki egy olyan antennatechnológiát, ami szélesebb sávtartományokon magasabb frekvenciákon, rövidebb átviteli időközt tesz lehetővé, továbbá alapsávos egységekkel felszerelt rádió-bázisállomásokat is.

A próbaüzem az új antennatechnológián felül a következő területeket is lefedi: heterogén hálózaton alapuló makro- és mikrocellás architektúra, 15 GHz-es frekvenciasávot használó szélessávú kommunikáció, valamint nagy sebességű, nagy kapacitású átvitel.

Az Ericsson az NTT DOCOMO-val együttműködésben kültéri próbaüzemet hoz létre, amelyre a Japánban található Yokosukában kerül majd sor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!