szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az OLED televíziók vitathatatlan előnyei ellenére egyre több gyártó dönt úgy, nem foglalkozik többé velük.

A Sony után a Panasonic is beszünteti az OLED televíziók gyártását, és azt tervezi, eladja a kapcsolódó üzletágat a Japan Display-nek. A vállalat reméli, hogy ezzel a lépéssel növelni tudja jövedelmezőségét és csökkentheti költségeit. A jövőben elsősorban az LCD-kre kíván fókuszálni.

A Panasonic nemrégiben óriási veszteségeket volt kénytelen elkönyvelni, ezért is szervezte át a céget, vonult ki az okostelefon-piacról és befejezte a plazmatévék gyártását. Az OLED tévé bizniszből való kiszállás első lépéseként tavaly már véget vetett a Sonyval való, a gyártást érintő partnerséget.

A 2013.as CES-en még minden rendben lévőnek tűnt

Pedig az OLED technológia igazán biztató, forradalmasíthatja a tévégyártást, jobb válaszidőt, nagyobb energiahatékonyságot, vékonyabb, kisebb és rugalmasabb paneleket, illetve olcsóbb egységeket kínál, azonban a fejlesztési és a beruházási költségek igen magasak, és ezt nem bírja mindenki.

Korábban már a Samsung is bejelentette, hogy szünetelteti az OLED tévék gyártását, úgyhogy jelenleg már csak az LG az, aki továbbra is hisz az ilyen televíziókban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Van 20 871 magyar, akinek a nevét elvitte a NASA a Marsra

Van 20 871 magyar, akinek a nevét elvitte a NASA a Marsra

Néppárti képviselők a Fidesz kilépéséről: Nem engedjük Orbánnak, hogy megzsaroljon

Néppárti képviselők a Fidesz kilépéséről: Nem engedjük Orbánnak, hogy megzsaroljon

Az emelkedő fertőzésszám miatt bezárják az óvodákat Balassagyarmaton

Az emelkedő fertőzésszám miatt bezárják az óvodákat Balassagyarmaton