szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Összesen évi több milliárd forint költségmegtakarítást eredményezhetne a hazai kkv szektor számára amennyiben a cégek működésüknek megfelelő nyomtatási technológiára váltanának – véli a HP.

A nyomtatással kapcsolatos kiadásokat a nyomtató beszerzési ára, a kellékanyag, az energiafelvétel, a papírfelhasználás és a karbantartási költségek határozzák meg. A számítástechnikai vállalat szerint míg a 15 felhasználó feletti, illetve a nagyvállalati környezetben a lézernyomtatás sok esetben továbbra is a megfelelő választás, a kisvállalkozások (és magánszemélyek) számára a legfejlettebb tintasugaras technológia akár a felére is csökkentheti a nyomtatási költségeket.

A HP Magyarország számításai szerint a 10-49 főt foglalkoztató hazai kisvállalkozások átlagosan havi 3000 oldal nyomtatási teljesítmény mellett az Officejet Pro X technológiájának köszönhetően havonta akár 17 ezer forintot is megspórolhatnak a kisirodai lézernyomtatókkal szemben, miközben havi 2 órával kevesebb idő telne el nyomtatással. Ennek eredményeként az idehaza működő több mint 30 ezer kisvállalkozás havi szinten akár fél milliárd forint költséghatékonyságot is elérhetne.

A HP technológiájának lényege, hogy miközben a papír mozog, a lapszélességű nyomtatófej stabilan áll, ennek köszönhető a gyorsan és halkan megszülető eredmény. Mivel nyomtatás közben az egyedüli mozgó alkatrészeket a laptovábbító mechanika jelenti, így a készülék hosszú távú megbízhatósága is jobb.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
7 személyes villanyautóként itt az új VW ID.6

7 személyes villanyautóként itt az új VW ID.6

Oltások ihlette szuri mousse-szal csábít egy magyar cukrászda

Oltások ihlette szuri mousse-szal csábít egy magyar cukrászda

Kriptovalutában is fizet dolgozóinak a Toyota

Kriptovalutában is fizet dolgozóinak a Toyota