szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár nem feltétlenül az iPhone-oknak van a legjobb kamerájuk, azért fantasztikus képeket lehet készíteni az Apple telefonjával is. Ezek a képek pedig 2007 óta minden évben megmérkőznek egymással.

2007 óta, azaz szinte az első iPhone megjelenésétől kezdve mérik össze tudásukat a világ számos országának fotósai, felhasználói az egyik leghíresebb iPhone-os fotópályázaton, az iPhone Photography Awardson (IPPAWARDS).

Idén például több mint 70 országból neveztek, és a zsűrinek több ezer képből kellett kiválasztania a legjobbakat 17 kategóriában, illetve odaítélni a legjobb fotósoknak járó díjat is. Az év fotósa Julio Lucas (USA) lett, aki az alábbi képpel nevezett.

©

Ahogy elmondta, nem használta a fotóhoz a telefon képszerkesztő eszközeit, és bár ezek „merész és szép” színeket produkálnak, szerette volna a készítés pillanatát visszaadni, és nem a manipulációk eredményét.

Az IPPAWARDS-ra benyújtott képek esetleges szerkesztéséhez kizárólag az iPhone-on lévő appokat lehetett használni, azaz „fotosoppolás” nem jöhetett szóba.

A győztes felvételeket itt nézhetik meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!