szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Valóban nem mindennapi módon hívja fel a világ figyelmét a Sony HDR-AS100 VR típusjelű akciókamerájára.

Holnap startol a 101. Tour de France az angliai Yorkshire-ból, hogy azután július 27-én a párizsi Champ-Elysées-én érjenek be a versenyzők a célba. Rengeteg fotós fogja rögzíteni a futam eseményeit, és ezúttal – ez nem tévedés – öt juh is közöttük lesz.

Mindezzel a Sony hívja fel a figyelmet kompakt méretű HDR-AS100VR akciókamerájára, ugyanis úgy döntött, hogy a Yorkshire-beli Harrogate Harewall Hall farm lakói (értsd a juhok) közül választja ki az operatőröket. Öt állat hátára szerelik fel egy kissé módosított kutyahámmal a kamerákat, amelyeket azután a farmon dolgozó Ian Hammond fog távolról vezérelni, akár egyszerre megteheti ezt mind az öt készülékkel.

©

Azt hihetnénk, ilyen operatőrök mellett meglehetősen bemozdultak lesznek a felvételek, azonban a Sony kamerája el van látva az úgynevezett Advance SteadyShot stabilizációval, s hogy ez hogyan áll helyt, az hamarosan kiderül. A felvevő amúgy vízálló, sem az eső, sem az erős napsütés nem árthat neki.

Várjuk az első juhok készítette felvételeket, amelyek, ha jól sikerülnek, „állati jól” fogják promotálni a Sony akciókamerájának képességeit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!